GERİ DÖNÜŞÜM ELÇİLERİ

'Minik Dahiler Geleceğini İnşa Ediyor' eTwinning projesi ortakları ocak ayında bir araya gelerek Geri Dönüşüm konulu Steam planı oluşturdular. Plan hazırlandıktan sonra anasınıfı öğrencileri geri dönüşüm konulu planı uygulamaya başladılar. İlk olarak videolar izleyip çeşitli görselleri incelediler. Bu konuyla ilgili pano oluşturup ayakkabı kutularını kullanarak geri dönüşüm kutuları hazırladılar. Evlerinden çeşitli atıklar getirerek onları türlerine göre gruplara ayırdılar. Atıklarla ilgili hazırlanan Kodlama çalışmasını yaptılar. Chatterpix web 2 aracını kullanarak Atıkları Konuşturma çalışması yaptılar. Biriktirilen plastik şişe kapaklarını boyayarak boyanan kapaklarla matematik etkinliklerinden 'Gruplama, Örüntü oluşturma, Toplama işlemi çalışmaları yaptılar. Son olarak Mühendislik Entegrasyon bölümünde Öğrenciler 'Atıkların evlerden geri dönüşüm fabrikalarına direk ulaşacağı sistemi nasıl yapabiliriz?' sorusundan yola çıkarak öğretim yaklaşımlarından Araştırma-İnceleme yoluyla öğretme yaklaşımını kullanarak araştırma yaptılar. Görselleri incelediler. Öğretim yöntemlerinden Problem çözmeyi kullanarak söz konusu probleme çeşitli çözüm yolları önerdiler. Öğretim tekniklerinden ise beyin fırtınası ve soru cevap tekniklerini kullanarak konu ile ilgili düşünce ve fikirlerini dile getirdiler. Öğrencilerin her bölümde aktif rol oynadığı bu çalışma ile öğrenciler 'Atıkların evlerden geri dönüşüm kutularına, geri dönüşüm kutularından da geri dönüşüm fabrikasına ulaştırıldığı bir sistem tasarlayıp bu sistemi inşa ettiler.

18.02.2022 2129

18-02-202218-02-202218-02-202218-02-202218-02-202218-02-2022